Itálie a Sicílie: Nejkrásnější pláže a skryté ráje pro vaši dokonalou dovolenou

Itálie a Sicílie: Nejkrásnější pláže a skryté ráje pro vaši dokonalou dovolenou

Itálie a Sicílie nabízejí některé z nejkrásnějších pláží a přímořských letovisek v Evropě. Pokud plánujete dovolenou u moře, tento průvodce vám poskytne tipy na ty nejlepší destinace pro relaxaci, koupání a objevování krás italského pobřeží.

Obsah

Amalfi - Malebné pobřeží

Amalfské pobřeží je známé svými strmými útesy, pastelovými domky a nádhernými výhledy na Tyrhénské moře. Toto místo je ideální pro ty, kteří hledají kombinaci přírodní krásy, historie a luxusu. Projděte se po úzkých uličkách města Amalfi, navštivte katedrálu svatého Ondřeje a ochutnejte místní limoncello.

Amalfi nabízí mnoho skvělých pláží, jako je Spiaggia Grande v Positanu, která je jednou z nejznámějších a nejfotografovanějších pláží na světě. Pro ty, kteří hledají více klidu, je zde pláž Arienzo, která je přístupná pouze po schodech nebo lodí.

Nejlepší čas na návštěvu Amalfského pobřeží je od května do září, kdy je počasí teplé a slunečné. Vyhněte se hlavní turistické sezóně v červenci a srpnu, pokud preferujete méně přeplněné pláže a nižší ceny ubytování.

Capri - Ostrov elegance

Capri je synonymem pro luxus, eleganci a přírodní krásu. Tento malý ostrov v Neapolském zálivu je oblíbeným cílem celebrit a turistů hledajících exkluzivní zážitky. Navštivte slavnou Modrou jeskyni (Grotta Azzurra), kde se světlo odráží od vody a vytváří magický modrý efekt.

Pláže na Capri jsou malé, ale malebné. Marina Piccola je oblíbenou destinací s úchvatným výhledem na Faraglioni, ikonické skalní útvary trčící z moře. Na pláži Marina Grande najdete více turistických zařízení a možností vodních sportů.

Ideální čas na návštěvu Capri je od května do října. V těchto měsících je počasí ideální pro plavání, opalování a procházky po ostrově. Mimo hlavní sezónu můžete také objevit klidnější stranu ostrova a vychutnat si jeho krásy bez davů.

Cinque Terre - Barevné vesničky

Cinque Terre je oblast pěti malebných vesnic na pobřeží Ligurského moře. Každá z vesnic - Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola a Riomaggiore - má svůj jedinečný charakter a kouzlo. Tyto vesnice jsou propojené turistickými stezkami s nádhernými výhledy na moře.

Monterosso al Mare nabízí největší pláže v oblasti, ideální pro rodiny a milovníky slunce. Vernazza a Manarola jsou známé svými malebnými přístavy a skalnatými plážemi, které poskytují úžasné možnosti pro šnorchlování a potápění.

Nejlepší čas na návštěvu Cinque Terre je od jara do podzimu. Jarní a podzimní měsíce jsou ideální pro turistiku a prozkoumávání vesnic, zatímco letní měsíce nabízejí nejlepší podmínky pro koupání a slunění.

Sardinie - Karibik Středomoří

Sardinie je známá svými bílými písečnými plážemi a průzračně čistým mořem, které připomíná Karibik. Ostrov nabízí mnoho nádherných pláží, jako je La Pelosa v Stintinu, která je často označována za jednu z nejkrásnějších pláží na světě.

Costa Smeralda na severovýchodě Sardinie je luxusní oblast s exkluzivními resorty, jachtami a stylovými plážovými kluby. Pro ty, kteří hledají klidnější místo, je zde pláž Cala Mariolu na východním pobřeží, která je přístupná pouze lodí nebo pěšky.

Ideální čas na návštěvu Sardinie je od května do října. V těchto měsících si můžete užívat teplé a slunečné počasí, které je ideální pro koupání, opalování a vodní sporty. Vyhněte se srpnu, pokud preferujete méně přeplněné pláže.

Kalábrie - Divoké pobřeží

Kalábrie, která se nachází na "špičce italské boty", je známá svými divokými plážemi, historickými městy a nedotčenou přírodou. Tropea je jednou z nejoblíbenějších destinací v Kalábrii, známá svými tyrkysovými vodami a historickým centrem s krásnými kostely a kláštery.

Capo Vaticano je další skvost Kalábrie, s bílými písečnými plážemi a dramatickými skalními útesy. Tato oblast je ideální pro šnorchlování a potápění díky bohatému podmořskému životu a průzračné vodě.

Nejlepší doba pro návštěvu Kalábrie je od června do září, kdy je počasí teplé a moře je ideální pro koupání. Jaro a podzim jsou také skvělé pro turistiku a prozkoumávání historických památek bez letních davů.

Taormina - Perlou Sicílie

Taormina je jednou z nejkrásnějších destinací na Sicílii, známá svými úchvatnými výhledy na moře a horu Etnu. Toto historické město nabízí nádherné pláže, jako je Isola Bella, malý ostrov spojený s pevninou úzkou písečnou šíjí.

Navštivte starověké řecké divadlo, které nabízí úchvatné výhledy na moře a hory, a prozkoumejte historické uličky plné butiků, restaurací a kaváren.

Ideální čas na návštěvu Taorminy je od dubna do října. Letní měsíce jsou nejrušnější, ale také nejživější, s mnoha kulturními akcemi a festivaly. Jaro a podzim nabízejí příjemnější teploty a méně turistů.

San Vito Lo Capo - Rajská pláž

San Vito Lo Capo, ležící na severozápadě Sicílie, je známý svou bílou písečnou pláží a průzračnou tyrkysovou vodou. Tato oblast je ideální pro rodiny a milovníky vodních sportů, jako je windsurfing a kitesurfing.

Navštivte také blízký přírodní rezervát Zingaro, který nabízí nádherné pěší trasy s výhledy na moře a skryté zátoky pro koupání a šnorchlování.

Nejlepší doba pro návštěvu San Vito Lo Capo je od května do října. Toto období nabízí teplé a slunečné počasí, které je ideální pro plážové aktivity. Vyhněte se srpnu, pokud preferujete klidnější atmosféru.

Lipari - Ostrov pokladů

Lipari, největší z Liparských ostrovů, nabízí nádherné pláže, křišťálově čistou vodu a bohatou historii. Ostrov je ideální pro milovníky přírody a historie, s mnoha archeologickými nalezišti a pěšími trasami.

Pláž Spiaggia Bianca je jednou z nejkrásnějších pláží na ostrově, známá svým bílým pískem a tyrkysovou vodou. Prozkoumejte také termální lázně na sousedním ostrově Vulcano, které jsou přístupné trajektem.

Nejlepší doba pro návštěvu Lipari je od května do října. V těchto měsících si můžete užívat teplé počasí a průzračné moře, ideální pro koupání a šnorchlování. Letní měsíce jsou nejrušnější, ale také nejživější.

Puglia - Pláže Salenta

Puglia, nacházející se na patě italské boty, je známá svými dlouhými písečnými plážemi a průzračným mořem. Oblast Salento nabízí některé z nejkrásnějších pláží v Itálii, jako je Pescoluse, často označovaná jako "Maldivy Salenta".

Gallipoli je další oblíbenou destinací s historickým centrem plným úzkých uliček a tradičních domů. Pláže kolem Gallipoli jsou ideální pro rodiny a nabízejí mnoho možností pro vodní sporty.

Ideální čas na návštěvu Puglie je od června do září, kdy je počasí teplé a moře ideální pro koupání. Jaro a podzim jsou také skvělé pro turistiku a prozkoumávání historických památek bez letních davů.

Costa Smeralda - Luxusní pobřeží

Costa Smeralda na severovýchodě Sardinie je synonymem pro luxus, exkluzivní letoviska a nádherné pláže. Oblast je oblíbená mezi celebritami a bohatými turisty hledajícími prvotřídní služby a krásné prostředí.

Navštivte Porto Cervo, hlavní město Costa Smeralda, které je známé svými luxusními butiky, jachtami a stylovými restauracemi. Pláže jako Liscia Ruja a Capriccioli nabízejí bílý písek a křišťálově čistou vodu.

Nejlepší doba pro návštěvu Costa Smeralda je od června do září, kdy je počasí ideální pro plážové aktivity a noční život. Mimo sezónu můžete také objevit klidnější stranu této oblasti a vychutnat si její krásy bez davů.

Závěr

Itálie a Sicílie nabízejí nespočet nádherných pláží a přímořských destinací, které uspokojí každého cestovatele. Ať už hledáte luxusní letoviska, malebné vesničky nebo divokou přírodu, tato oblast vám poskytne nezapomenutelné zážitky a ideální podmínky pro vaši dovolenou u moře.

Na cestování letecky či autem nebo vlakem, nezapomeňte na kvalitní kufr, u nás vyberete kvalitní kufry a batohy značky T-class.